Duivendijke Loft in Scharendijke


Duivendijke Loft

Duivensite
Home
Over ons
Methode
Uitslagen
Prestaties
Foto's
Kwekers
Nieuws
Contact

Over ons

In 2001 noodgedwongen moeten stoppen met werken. Daarvoor was ik projectleider bij een groot installatie bedrijf. Ik kon mijn oude hobby's niet goed meer uitoefenen. Dat was n.l. hardlopen en bergbeklimmen en het maken van grote trektochten in de bergen. Het maken van grote trektochten heb ik gelukkig later toch weer op kunnen pakken. Maar daar ben ik nu 3 jaar geleden ook mee gestopt.
Ik moest in 2002 dus op zoek naar een andere hobby. Dat werd in eerste instantie door toeval imker. Bijenstal gebouwd en bijen houden en honing slingeren. Leuk tot dat bleek dat mijn vrouw steeds slechter tegen de steken van de bijen kon. Op zeker moment was het zo erg dat ik binnen een week alles moest opruimen. Zat ik dan met een lege bijenstel.
Daar ben ik dan in 2009 begonnen met het houden van duiven. De oude bijenstal in 2 afdelingen verdeeld. 1 voor jonge duiven en 1 voor oude duiven met 12 broedbaken en daar naast een ren. Hokken elk 2,5 x 2,5 mtr en de ren 5 x 2,5 mtr. Mijn kweekhok heb ik in eerste instantie gemaakt in een oude hondenkennel van 2 x 5 mtr. Golfplaten dak er op en gaas er tegen. Voor de helft was het aan de voorkant dicht.
12 jonge duiven gekocht bij Gerard van der Kamp. Hij heeft mij altijd goed geholpen met adviezen en nu nog kan ik alles aan hem vragen wat gelukkig steeds minder het geval is. Het is nu meer discuteren over methoden e.d. Hij is een echte Vitesse vlieger terwijl ik mij nu meer aangetrokken voel tot de Midfond en de Dagfond.   

2 jaar geleden heb ik dan een bestaand hok gekocht in Arnemuide. Ter plaatse afgebroken en hier weer opgebouwd. Het bestaat uit een afdeling van 2,5 x 2 mtr. voor de duivinnen met een kast waarin ze opgesloten kunnen worden. Dan een kleine ruimte van 1,0 x 2,5 mtr met 3 broedbakken te gebruiken als ik duiven apart wil zetten om de een of andere reden en daarnaast een hok van 4,5 x 2,5 met 15 broedbakken voor de weduwnaars en een smalle kast voor opslag.
Het kweekhok is inmiddels geheel dicht gemaakt met 2 afdelingen voor wanneer de kwekers gescheiden moeten worden. Een hok met schapjes en de ander met 9 broedbakken. En aan de zijkant een kleine inkomst ren.
Het oude hok is nu vermaakt met 2 afdelingen voor jonge duiven. Voor een van de afdelingen is een kleine ren gemaakt en verder heb ik een open ren van 1 x 2 x 2 mtr die ik voor de andere afdelingen kan plaatsen.

Ik heb dan in de loop van de laatste 3 jaar elk jaar diverse duiven bij gehaald bij Gert Jan Beute. Alles voor in het kweekhok. Zie mijn kwekers.